Nyheder Stevns Klint verdensarv

Nyheder Stevns Klint verdensarv

Her kan du læse de vigtigste nyheder om arbejdet med Stevns Klint verdensarv

Besøg også www.stevnsklint.org

Verdensarvsdag med succes

NyhederPosted by Naja Habermann Wed, April 29, 2015 11:03:58

”Jeg fik nye informationer om verdensarven og om status på projektet. Det var en del ting, jeg ikke vidste i forvejen. Så jeg synes dagen er god anledning til at få mere at vide om verdensarven”, sagde borgeren til en anden borger i køen foran madboden.
Sådan skrev Stevnsbladet efter lørdagens Verdensarvsdag.

Dagen blev en succes, trods omskifteligt vejr, ikke mindst takket være det store frivillige engagement. Ca. 200-250 nysgerrige borgere mødte op og næsten 300 fulgte med på nettet.

Arrangementet, der fik stor ros for sin form og ambitiøse program, bød på nye informationer om verdensarvsarbejdet og var en god anledning til at få en status på verdensarvsprocessen. Selv om der var tale om en helt ny event-form på Stevns, klappede alt takket være et enormt korps af frivillige arrangører og hjælpere.

Det skønnes at 200-250 personer deltog i og udenfor Snurretoppen, et tal der baseres på antallet af udleverede entrébilletter og tilbagemeldinger fra boderne udendørs. Som et kuriosum kan det nævne at publikum fortærede omkring 150 borgmesterburger og et ukendt antal dinopølser og ”Svesken-på-disken” kager.

Også live streamingen af aktiviteterne i salen gik over al forventning, 292 unikke besøgende kiggede med i løbet af dagen.

Næste skridt bliver at holde en evaluering for alle, der var involverede i planlægning og afvikling af dagen, hvor man bl.a. skal tage stilling til om succesen skal gentages næste år. Samtidig er alt filmmateriale fra dagen ved at blive klippet til en lille film, og der arbejdes på højtryk for at gøre optagelserne tilgængelige på nettet.

En varm tak til alle der har biddraget til en fantastisk dag -der er mange flere, end der er plads til at nævne her. Men i særdeleshed den frivillige arbejdsgruppe, Snurretoppen, Asylcenter Sigerslev, Villa Watt/ Tinghuset, Røde Kors, Cafe Stevnen, Store Heddinge Borger- og Handelstandsforening, Stevns Fødevarenetværk, Stevns Bryghus, Livsnyder og Bonderøv, Stevns Amatørscene, Stevns Musikskole, Stevns Fotoklub, Østsjællands Museum og Stevns Kommune. Uden jer, havde det ikke været muligt!


Læs hvad Stevnsbladet skrev om Verdensarvsdagen her.

Læs hvad Dagbladet skrev her.  • Comments(0)