Nyheder Stevns Klint verdensarv

Nyheder Stevns Klint verdensarv

Her kan du læse de vigtigste nyheder om arbejdet med Stevns Klint verdensarv

Besøg også www.stevnsklint.org

Stevns Kommune vil frede Stevns Klint

NyhederPosted by Naja Habermann Fri, September 11, 2015 14:13:29


Et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede d. 3.9.2015 endeligt at arbejde frem mod en fredning af Stevns Klint.

’Stevns Klint blev UNESCO Verdensarv sidste år, og har derfor universel betydning for hele menneskeheden. Derfor har det være helt centralt for mig, at bidrage til, at vi sikrer adgangen til klinten og dens fantastiske historie og geologi for eftertiden ved at frede den’, fortæller Bjarne Østergård Rasmussen (V), medlem af Stevns Kommunalbestyrelse.

Det bliver nogle intense måneder, Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening går ind i nu. Fredningsforslaget skal nemlig være færdigt allerede ved årsskiftet, så det kan blive godkendt politisk inden det skal videre til Fredningsnævnet.

’Det er vigtigt for os, at alle lodsejere har mulighed for at komme til orde. Derfor vil vi i den kommende måneds tid tilbyde alle lodsejerne et personligt møde, så vi kan tale om forholdende på lige netop deres grund. På den måde kan vi sikre, at vi tids nok får taget de helt lokale forhold med ind i arbejdet på at udarbejde det endelige fredningsforslag’ slutter Bjarne Østergård Rasmussen.

Det endelige fredningsforslag skal være færdigt, så de forskellige politiske udvalg og Kommunalbestyrelsen kan godkende det i starten af januar inden det skal være Fredningsnævnet i hænde den 16. januar.

Er du interesseret i at følge fredningsprocessen, kan du kigge med på www.stevns.dk, som opdateres løbende. Du er også velkommen til at skrive til trampesti@stevns.dk.

Foto: Erik Trøigaard

  • Comments(0)