Nyheder Stevns Klint verdensarv

Nyheder Stevns Klint verdensarv

Her kan du læse de vigtigste nyheder om arbejdet med Stevns Klint verdensarv

Besøg også www.stevnsklint.org

Ny trappe ved Højerup

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, May 26, 2015 09:55:36En ny trappe er på vej ved Stevns Klint ud for Højerup. Trappen, der får en mindre stejl hældning og reposer, skal forbedre sikkerheden og oplevelsen for gæster ved Stevns Klint.

Trappen skal indpasses mere diskret i terrænet, og have et forløb der i væsentlig grad svarer til den tidligere trappe -dvs. et trappeforløb som starter fra den nuværende sti, ned på jordbunken under kirken og videre ned på stranden.

En række myndigheder med ansvar for området blevet hørt som et led i den indledende proces, bl.a.; Nationalmuseet, Naturstyrelsen og Kirkeministeriet samt naturligvis Selskabet Højeruplund og Gjorslev Gods.

Projektet forventes afsluttet i løbet af sommeren 2015. Udviklingsgruppen Stevns Klint står bag projektet.  • Comments(2)

Posted by Naja Habermann Thu, June 18, 2015 15:15:03

Hej Michael
Tak for din kommentar og dine forslag.

Stevns Kommune er i høj grad involveret i projektet, særligt gennem Udviklingsgruppen Stevns Klint.

Vi afventer pt. en dispensation fra Naturstyrelsen, der desværre har ekstraordinær lang sagsbehandlingstid i øjeblikket, hvilket kan betyde at projektet forsinkes.

Højerup Borgerforening og menighedsrådet er ligeledes blevet informeret om projektet.

Posted by Michael Løvendal Kruse Thu, June 04, 2015 13:41:10

Jeg håber at Stevns Kommune er blevet hørt. Det er trods alt dem der ejer matriklen hvorpå Trappen er :-)
Endelig ville en høring af borgerforening og menighedsråd fra Højerup om trappen, være klædeligt. Det er resterne af en kirkegård fra Højerup, man vil bygge på.
Desuden kan jeg ikke finde noget, om en 4 ugers høring fra Naturstyrelsen. Selv en mindre sti ved klintfoden, har været i høring i 2013.