Nyheder Stevns Klint verdensarv

Nyheder Stevns Klint verdensarv

Her kan du læse de vigtigste nyheder om arbejdet med Stevns Klint verdensarv

Besøg også www.stevnsklint.org

Nyt nyhedsbrev om verdensarven

NyhederPosted by Naja Habermann Mon, December 04, 2017 12:57:08
Nu lancerer vi et nyhedsbrev som handler om de mange forskellige ting i verdensarvsarbejdet - og du kan få det lige i din mailboks.

Har du tidligere været tilmeldt nyhedsbrev, så skal du tilmelde dig igen.

Tilmeld dig på formularen i venstre side her:
www.stevnsklint.org

Nyhedsbrevet udkommer seks gange om året - samt et enkelt eller to temanumre også.

Vi håber du har lyst til at følge med og har du idéer til historier eller temaer, så kan du altid skrive til os på info@stevnsklint.org

Venlig hilsen
- alle os der arbejder med verdensarven
Stevns Kommune, Østsjællands Museum og Verdensarv Stevns

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post28

Hør sidste nyt om besøgscenter i Boesdal

NyhederPosted by Naja Habermann Thu, September 01, 2016 14:11:53
Verdensarv Stevns (tidligere USK), Østsjællands Museum og Stevns Kommune inviterer igen verdensarvsdag onsdag d. 28.9 kl. 16.30-19.30 med tema om det nye besøgscenter i Boesdal.

Arrangementet byder på et væld af spændende præsentationer: den nye verdensarvsorganisation, turismestrategi for Stevns samt forretningsanalyse og formidlingskoncept for det nye besøgscenter i Boesdal. Desuden bliver der fælles vandring (walk-and-talk) ad Trampestien til Boesdal, en lille overraskelse i Pyramiden, og noget at spise, vel tilbage på friskolen.

Du kan se hele programmet på www.stevnsklint.org.

Tilmelding er nødvendig til info@stevnsklint.org senest 22.9.2016. • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post27

Nyt verdensarvspartnerprogram lanceres

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, June 07, 2016 15:51:24


Et nyt erhvervspartnerprogram, der linker stevnske virksomheder med verdensarven, søsættes i disse dage. Udviklingsgruppen Stevns Klint giver med det nye partnerprogram de lokale erhvervsdrivende en unik mulighed for at profilere deres verdensarvsprodukter og –ydelser. Det betyder at fx fødevarer, overnatningssteder og events fremover kan få et fælles label, der både garanterer for høj kvalitet og lokal forankring.

Det nye Stevns Klint Verdensarv Partnerprogram bliver et gensidigt forpligtende samarbejde, der både brander de stevnske verdensarvsprodukter og sikrer at verdensarvens hovedfortælling om det dramatiske kapitel i jordens historie når bredt ud. Partnere kan være fx turistvirksomheder, kunstnere, fødevareproducenter og uddannelsesinstitutioner.

Fælles logo og branding
De erhvervsdrivende, der optages i partnerprogrammet får adgang til at bruge det særlige partnerlogo på de optagede produkter eller ydelser, og får samtidig tildelt et partnerskilt, -flag og -certifikat til virksomheden og fælles markedsføringsmateriale. Desuden tilbydes partnere deltagelse i temaarrangementer og kurser samt seneste nyt fra verdensarven.

Gode erfaringer fra Vadehavet
Partnerprogram idéen er inspireret af de positive erfaringer, som de danske nationalparker gennem flere år har haft med partneraftaler. Derfor er Stevns Klint Verdensarv Partnerprogram udarbejdet i samarbejde med Nationalpark Vadehavet, der også blev verdensarv i 2014 og programmet vil på mange punkter tage afsæt i Vadehavets ordning. Læs mere om vadehavets partnerprogram på http://nationalparkvadehavet.dk/udvikling-og-samarbejde/partnerprogram/ Sommeren 2016 bliver brugt til at starte op, for derefter at evaluere og justere i efteråret 2016.

Sådan bliver du partner
Ejer du en virksomhed, der tilbyder produkter eller ydelser, der er relateret til Stevns Klint? Så kom til informationsmøde for alle interesserede potentielle partnere i Tinghuset i Store Heddinge d. 13.6. kl. 16.30. Hvis du ønsker det, er der mulighed for at få hjælp til at ansøge partnerprogrammet. Tilmelding nødvendig til info@stevnsklint.org senest d. 10.6. kl. 9, der er begrænset antal pladser.

De bedømmer din ansøgning
Der er nedsat et partnerudvalg, der skal vurdere de indkomne ansøgninger: Udviklingsgruppen Stevns Klint (2 pladser), Nordisk Center for Lokale Fødevarer, Visit Sydsjælland Møn/ Sydkyst Danmark, Stevns Erhvervsråd, Stevns Turistforening, Østsjællands Museum, Referencegruppe Stevns Klint Verdensarv (1 plads hver). Der er lagt vægt på uvildighed og at der skal være ens og klare optagelseskriterier for alle ansøgere.

Første ansøgningsrunde har ansøgningsfrist d. 20.6. herefter vil de første stevnske erhvervspartnere bliver udpeget ved en højtidelighed d. 1.7.2016

Site manager og sekretariatsleder for Udviklingsgruppen Stevns Klint Naja Habermann er tovholder for projektet og kan kontaktes på info@stevnsklint.org eller mobil 20546404. • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post25

Nye beboere på klinten

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, April 05, 2016 12:08:23
Det var ikke tale om en aprilsnar, da der 1. april blev sat 11 geder ud på skrænten under Højerup Gl. Kirke.

Som andre naturområder gror klinten hurtigt til i skov, hvis den ikke jævnligt slås eller afgræsses. Derfor er de 11 geder, der alle er fredelige bukke af racen Dansk landrace, et nyt tiltag i kampen mod tilgroning på det mest besøgte sted ved Stevns Klint.

Området blev sidst ryddet manuelt med maskiner i 2013. Afgræsning er både billigere og mere miljøvenligt. Og hyggeligt, hvis man skal tro de mange fremmødte, da gederne blev sluppet løs. Børnene brugte lang tid på at klappe de mest snaksaglige af bukkene.

Gederne skal gå i området så længe de kan finde føde, som udgangspunkt april måned ud. Derefter evalueres græsningsforsøget.

Den lokale gedemand Jan Pedersen tilser dagligt gederne. Husk at gederne ikke må fodres, og skal have lov at gå i fred, hvis de trækker sig.


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post21

Fulde huse til Verdensarvsdag

NyhederPosted by Naja Habermann Thu, March 17, 2016 13:31:02
Omkring 100 nysgerrige og engagerede borgere deltog i Verdensarvsdagen på Stevns Friskole d. 15.3.2016. Her kunne de høre alt om planerne for udvikling af Stevns Klint verdensarv, bl.a. nyt besøgscenter i Boesdal, formidling og turismestrategi.

Aftenen bød også på en række inspirerende oplægsholdere, hvor især Klaus Melbye, der med mere end 20 års erfaring med udvikling og forankring af nationalpark og verdensarv ved Vadehavet, var en sand guldgrube af viden.

Én af Klaus Melbyes pointer var, at det tager tid at skabe en ny naturattraktion, måske 25 år, og mange, mange møder og kopper kaffe for at få de mange forskellige interesser og aktører til at arbejde i samme retning. Men vi er på rette spor på Stevns!

Efter oplæggene var der dialogboder, hvor man kunne få en snak og komme med input til dem, der arbejder med verdensarven til dagligt. Den lokale pianist Nikolaj Skaaning leverede vellyd til ørerne og Stevns Fødevarenetværk leverede velsmagende sandwichs til maverne.

Tak for en forrygende aften!
 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post20

Verdensarvsdag 2016

NyhederPosted by Naja Habermann Wed, February 24, 2016 13:20:09Stevns Kommune og Udviklingsgruppen Stevns Klint inviterer til Verdensarvsdag, der sætter fokus på den fremtidige udvikling af Stevns Klint.

Her kan du få status på verdensarvsarbejdet, nyt besøgscenter i Boesdal, turismeudvikling og meget mere. Vi vil meget gerne høre hvad du mener. Del dine ideer, ønsker eller bekymringer i forhold til den fremtidige udvikling af Stevns Klint, og bliv klogere på hvordan du kan deltage i udviklingen fremover.


Arrangementet finder sted:

Tirsdag d. 15 marts kl.18.15-21.00 på

Stevns Friskole, Vemmetoftevej 6, 4673 Rødvig

Se hele invitationen og programmet her:
 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post19

Stevns Kommune vil frede Stevns Klint

NyhederPosted by Naja Habermann Fri, September 11, 2015 14:13:29


Et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede d. 3.9.2015 endeligt at arbejde frem mod en fredning af Stevns Klint.

’Stevns Klint blev UNESCO Verdensarv sidste år, og har derfor universel betydning for hele menneskeheden. Derfor har det være helt centralt for mig, at bidrage til, at vi sikrer adgangen til klinten og dens fantastiske historie og geologi for eftertiden ved at frede den’, fortæller Bjarne Østergård Rasmussen (V), medlem af Stevns Kommunalbestyrelse.

Det bliver nogle intense måneder, Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening går ind i nu. Fredningsforslaget skal nemlig være færdigt allerede ved årsskiftet, så det kan blive godkendt politisk inden det skal videre til Fredningsnævnet.

’Det er vigtigt for os, at alle lodsejere har mulighed for at komme til orde. Derfor vil vi i den kommende måneds tid tilbyde alle lodsejerne et personligt møde, så vi kan tale om forholdende på lige netop deres grund. På den måde kan vi sikre, at vi tids nok får taget de helt lokale forhold med ind i arbejdet på at udarbejde det endelige fredningsforslag’ slutter Bjarne Østergård Rasmussen.

Det endelige fredningsforslag skal være færdigt, så de forskellige politiske udvalg og Kommunalbestyrelsen kan godkende det i starten af januar inden det skal være Fredningsnævnet i hænde den 16. januar.

Er du interesseret i at følge fredningsprocessen, kan du kigge med på www.stevns.dk, som opdateres løbende. Du er også velkommen til at skrive til trampesti@stevns.dk.

Foto: Erik Trøigaard

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post17

Så er det snart: Beslutning om fredning

NyhederPosted by Naja Habermann Wed, September 02, 2015 07:55:27

I morgen d. 3.9.2015 tager Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune stilling til, om Stevns Klint skal fredes.


Du kan læse dagsorden og se bilag til sagen på dette link, under Punkt 444 Omfanget af fredning af Stevns Klint:

http://stevns.dk/dagsorden/kommunalbestyrelsen-03-09-2015

Kommunalbestyrelsesmødet finder sted i Rådssalen på Rådhuset i Store Heddinge fra kl. 18 og alle er velkomne til at overvære mødet.


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post16

Referencegruppemøde i Boesdal

NyhederPosted by Naja Habermann Mon, August 10, 2015 11:35:32

Stevns Motorklub lagde lokaler til, da Referencegruppen d. 3.6.2015 havde et informativt møde om Boesdal Kalkbrud, Foreningen Boesdal og de mange aktiviteter der forgår i området.

Samtidig fortalte planlægger Lone Wind fra Stevns Kommune om kommunens planer for et nyt besøgscenter i Boesdal.

Læs referatet her:
http://stevnsklint.org/onewebmedia/Referat%20RGm%C3%B8de%20030615_3.pdf


Referencegruppen for Stevns Klint verdensarv er en bredt sammensat gruppe af lokale aktører med tilknytning til verdensarvsområdet.

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post15

Ny udsigtskikkert ved Højerup

NyhederPosted by Naja Habermann Sat, June 27, 2015 01:18:20


Denne uge er der opsat en ny udsigtskikkert umiddelbart syd for Højerup Gl. Kirke. Ønsket er at give de besøgende ved Stevns Klint mulighed for at se nærmere på klintens særlige geologi og fugleliv, samt i øvrigt at nyde udsigten over Øresund. Også dårligt gående, der ikke kan komme ned på stranden, får glæde af den nye kikkert.

Kikkerten er af samme mærke som de to, der er opstillet ved Stevns Fyr, Astro Panorama, et mærke af rigtig god kvalitet, der kan tåle vind og vejr. Der arbejdes for at opstille yderligere to kikkerter i området.


Bag projektet står Udviklingsgruppen Stevns Klint, og det er finansieret med tilskud fra Friluftsrådet.

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post14

Interesse for verdensarv

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, June 09, 2015 11:15:17

Grundlovsarrangementet i Boesdal blev i år et telt rigere, da Site Manager Naja Habermann slog pløkkerne i kridtet og forsøgsvis stillede op med en med en stand om verdenarv på Stevns.

Naja Habermann, der står for den daglige forvaltning af verdensarvsområdet Stevns Klint, og ville gerne møde borgerene der hvor de var, så man kunne få en snak om hvordan det går med projektet lige nu.

Der var god interesse for verdensarvsteltet med en jævn strøm af besøgende, hvor mange havde spørgsmål til og holdninger om både nyt besøgscenter og fredningssag. Samtidig var Site Manageren meget tilfreds med at dialogen nåede bredere ud, end det normalt et tilfældet med borgermøder, høringer o.lign.

Husk at du altid kan ringe, skrive eller få en kop kaffe hos Site Manageren, hvis du har spørgsmål eller input til verdensarvsarbejdet (find kontaktoplysninger på www.stevnsklint.org).

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post13

Verdensarv og grundlov

NyhederPosted by Naja Habermann Thu, June 04, 2015 12:00:01

Hvad sker der med Stevns Klint som verdensarv lige nu? Nyt besøgscenter, fredningssag og turismeudvikling er store emner, der optager mange for tiden.

I morgen, fredag d. 5. juni, kan du blive klogere på verdensarv i Udviklingsgruppen Stevns Klints telt til grundlovsarrangementet i Boesdal Kalkbrud kl. 13-17.

Her kan du møde Site Manager Naja Habermann, og stille spørgsmål til eller komme med din mening om Stevns Klint som verdensarv.


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post12

Ny trappe ved Højerup

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, May 26, 2015 09:55:36En ny trappe er på vej ved Stevns Klint ud for Højerup. Trappen, der får en mindre stejl hældning og reposer, skal forbedre sikkerheden og oplevelsen for gæster ved Stevns Klint.

Trappen skal indpasses mere diskret i terrænet, og have et forløb der i væsentlig grad svarer til den tidligere trappe -dvs. et trappeforløb som starter fra den nuværende sti, ned på jordbunken under kirken og videre ned på stranden.

En række myndigheder med ansvar for området blevet hørt som et led i den indledende proces, bl.a.; Nationalmuseet, Naturstyrelsen og Kirkeministeriet samt naturligvis Selskabet Højeruplund og Gjorslev Gods.

Projektet forventes afsluttet i løbet af sommeren 2015. Udviklingsgruppen Stevns Klint står bag projektet. • Comments(2)//nyheder.stevnsklint.org/#post11

Se Verdesarvsdagen på nettet

NyhederPosted by Naja Habermann Mon, May 11, 2015 15:09:26
Fik du ikke set Adam Holms interview med borgmester Mogens Haugaard Nielsen eller er du nysgerrig efter at se hvad der overhovedet foregik på Verdensarvsdagen lørdag d. 25.4.2015?

Så har du nu mulighed for at (gen)se alt hvad der foregik i salen i Snurretoppen ved at klikke her.

Villa Watt har stået for optagelserne af dagen, hvor godt 250 mennesker var mødt op og omkring 300 fulgte med på nettet via live streaming.

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post10

Besøgstal for Stevns Klint 2014

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, May 05, 2015 14:54:55


Omkring 115.000 personer besøgte Stevns Klint i 2014. Det viser tallene fra de syv besøgstællere, der er opstillet langs Trampestien og som med mikrobølger registrerer passerende personer.

Læs mere i denne rapport (pdf)

 • Comments(1)//nyheder.stevnsklint.org/#post9

Fredning af Stevns Klint sat på hold

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, May 05, 2015 11:42:12
Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune har på kommunalbestyrelsesmødet d. 30.4.2015 besluttet at sætte fredningen af Stevns Klint midlertidigt på hold, mens det undersøges om der kan laves en frivillig aftale med lodsejerne langs Trampestien.

En frivillig aftale skal være på plads senest 1. september 2015, hvis fredningskravene skal trækkes tilbage.

Læs mere her:

http://sn.dk/Stevns/Fredning-af-Stevns-Klint-sat-paa-hold/artikel/485770

http://sn.dk/Stevns/DN-Fredning-kommer-foer-eller-siden/artikel/485776

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post8

Besøgscenter skal ligge i Boesdal Kalkbrud

NyhederPosted by Naja Habermann Mon, May 04, 2015 11:04:10
Torsdag besluttede Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune at et kommende besøgscenter for verdensarven skal placeres i Boesdal Kalkbrud.

Samtidig slås det fast, at der skal ske "en forbedring og styrkelse af Højerup".

Læs mere på Stevns Kommunes hjemmeside og i dagspressen.

Den nyeste rapport om besøgscenteret fra Dansk Bygningsarv kan læses her.


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post7

Kommunalbestyrelsen tager stilling til besøgscenter og fredning

NyhederPosted by Naja Habermann Wed, April 29, 2015 12:00:12
På torsdag d. 30, april kl. 18.00 afholder kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune møde, blandt mødepunkterne er "Trampesti -status" og "Ansøgning til forsøgsordning - besøgscenter".

Læs dagsorden, bilag og referat på dette link:

http://stevns.dk/dagsorden/kommunalbestyrelsen-30-04-2015

Du skal kigge under punkt 364 og 366.

Der er offentlig adgang til mødet.

 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post6

Verdensarvsdag med succes

NyhederPosted by Naja Habermann Wed, April 29, 2015 11:03:58

”Jeg fik nye informationer om verdensarven og om status på projektet. Det var en del ting, jeg ikke vidste i forvejen. Så jeg synes dagen er god anledning til at få mere at vide om verdensarven”, sagde borgeren til en anden borger i køen foran madboden.
Sådan skrev Stevnsbladet efter lørdagens Verdensarvsdag.

Dagen blev en succes, trods omskifteligt vejr, ikke mindst takket være det store frivillige engagement. Ca. 200-250 nysgerrige borgere mødte op og næsten 300 fulgte med på nettet.

Arrangementet, der fik stor ros for sin form og ambitiøse program, bød på nye informationer om verdensarvsarbejdet og var en god anledning til at få en status på verdensarvsprocessen. Selv om der var tale om en helt ny event-form på Stevns, klappede alt takket være et enormt korps af frivillige arrangører og hjælpere.

Det skønnes at 200-250 personer deltog i og udenfor Snurretoppen, et tal der baseres på antallet af udleverede entrébilletter og tilbagemeldinger fra boderne udendørs. Som et kuriosum kan det nævne at publikum fortærede omkring 150 borgmesterburger og et ukendt antal dinopølser og ”Svesken-på-disken” kager.

Også live streamingen af aktiviteterne i salen gik over al forventning, 292 unikke besøgende kiggede med i løbet af dagen.

Næste skridt bliver at holde en evaluering for alle, der var involverede i planlægning og afvikling af dagen, hvor man bl.a. skal tage stilling til om succesen skal gentages næste år. Samtidig er alt filmmateriale fra dagen ved at blive klippet til en lille film, og der arbejdes på højtryk for at gøre optagelserne tilgængelige på nettet.

En varm tak til alle der har biddraget til en fantastisk dag -der er mange flere, end der er plads til at nævne her. Men i særdeleshed den frivillige arbejdsgruppe, Snurretoppen, Asylcenter Sigerslev, Villa Watt/ Tinghuset, Røde Kors, Cafe Stevnen, Store Heddinge Borger- og Handelstandsforening, Stevns Fødevarenetværk, Stevns Bryghus, Livsnyder og Bonderøv, Stevns Amatørscene, Stevns Musikskole, Stevns Fotoklub, Østsjællands Museum og Stevns Kommune. Uden jer, havde det ikke været muligt!


Læs hvad Stevnsbladet skrev om Verdensarvsdagen her.

Læs hvad Dagbladet skrev her. • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post5

Verdensarvsdag 25. april 2015

NyhederPosted by Naja Habermann Thu, April 09, 2015 16:05:10

Udviklingsgruppen Stevns Klint, den frivillige arbejdsgruppe for Verdensarvsdag og Snurretoppen inviterer alle til en underholdende dag om verdensarv i Snurretoppen.

Oplev bl.a. Adam Holm fra DR2 interviewe borgmester Mogens Haugaard Nielsen om vendensarv og meget, meget mere.
Download det fulde program (PDF) her -del gerne!
 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post4

Referencegruppemøde 3.2.15

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, February 17, 2015 14:59:42
Den lokale Referencegruppe afholdt møde i Stevns Naturcenter, hvor bl.a. arbejdsgrupperne meldte tilbage og en ny arbejdsgruppe for Bedre mobildækning på Stevns Klint blev foreslået.

Den verserende fredningssag blev også drøftet.

Læs referat af mødet her:
http://stevnsklint.org/onewebmedia/Referat%20RGm%C3%B8de%20%20020315.pdf


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post3

Styregruppemøde 15.1.2015

NyhederPosted by Naja Habermann Tue, February 17, 2015 14:50:01
Styregruppen Stevns Klint verdensarv har afholdt møde, hvor der bl.a. blev orienteret om at der indledes en fredningssag om Stevns Klint, samt at Stevns Kommune vælger undersøge en alternativ placering af et kommende besøgscenter.

Referatet af mødet kan læses her:
http://stevnsklint.org/Baggrundsmateriale/Referat%2015%20%20januar%202015%20udsendt.pdf


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post2

Arbejdsgruppemøde Verdensarvsdag 14.1.2015

NyhederPosted by Naja Habermann Fri, January 23, 2015 14:21:49
Den nye arbejdsgruppe for planlægning af en offentlig verdensarvsdag, har mødtes for første gang. På mødet blev der lavet en udviklingsbrainstorm for hvad arrangementet skulle byde på.

Dagen skal bl.a. appellere bredt, pirre nysgerrigheden, give viden om hvad verdenarv er og gøre op med myter og misforståelser. Det blev besluttet at afholde arrangementet på Snurretoppen i Store Heddinge d. 18. eller 25. april 2015.

Referatet for mødet kan læses her: http://stevnsklint.org/Baggrundsmateriale/Verdensarvsdag%20arbgrp%20140115.pdf

I gruppen er pt. Erik Trøigaard, Torsten Paridon og Anna Veng (Snurretoppen). Jane Sandgaard, Stevns Kommune og Thomas Christensen, Stevns Erhvervsråd, er med på sidelinjen. Gruppen er åben for alle interesserede.

Næste møde i arbejdsgruppen er d. 3.2. 2015 kl. 17-18.30.


 • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post1

Referencegruppemøde 10.12.14

NyhederPosted by Naja Habermann Wed, January 21, 2015 15:12:31

På dette møde blev der bl.a. arbejdet med at skabe et overblik over hvilke aktiviteter og arrangementer der allerede er på Stevns i årets løb -et såkaldt årshjul. Der blev også nedsat tre nye arbejdsgrupper, der er åbne for alle.

Klik her, for at læse referatet:

http://stevnsklint.org/onewebmedia/Referat%20RG%20m%C3%B8de%20101214.pdf • Comments(0)//nyheder.stevnsklint.org/#post0